Header Ads

The Physician (2013) Ucenicul lui Avicenna – Der Medicus

The Physician

Ramas orfan de la o varsta frageda dupa ce mama ii moare de o boala necunoscuta, Robert Cole, un pusti de 11 ani din Anglia secolului XI devine ucenicul unui barbier nomad care calatorea prin toata tara pentru a scoate dinti sau a face amputatii. In scurt timp devine clar pentru pusti ca "maestrul" sau are cunostinte limitate si nu are leacuri pentru bolile grave.

Dupa prabusirea Imperiului Roman si a lumii greco-romane , in Europa medicina a suferit un important regres , multe din tainele medicinei cunoscute de antici fiind pierdute pe vecie si secolele la rand europenii se tratau dupa ureche sau se lasau pe mana unor vraci sau barbieri.De cele mai multe ori interventiile chirurgicale facute in Evul Mediu se terminau cu infectii si cu moartea pacientului.





Vederea mentorului barbier al lui Rober Cole incepe sa sa dispara pana la momentul cand acesta nu-si mai poate castiga existenta asa ca se vad nevoiti sa apeleze la niste medici evrei despre care se spunea ca ar sti cum sa efectueze operatii pe ochi si sa redea astfel vederea.

Dupa succesul operatiei facute de evrei, Robert Cole afla de la acestia ca au invatat tainele meseriei de la un medic exceptional, cel mai vestit vindecator cunoscut in orient, un oarecare Ibn Sina (Avicenna) si astfel se naste nevoia ca el sa devina numaidecat discipolul acestui invatat.


Obsedat de boala care a provocat in copilarie moartea mamei sale , Robert Cole porneste intr-o aventura primejdioasa, confruntandu-se cu pericole si dificultati uriase pentru a deveni discipolul celui mai mare vindecator cunoscut in undeva departe spre est, in indepartata Persie.


Robert Cole

Niciun comentariu

Un produs Blogger.